Ontwerpbestemmingsplan ‘Nijmegen Vossenpels Zuid - 1 (deelplan Bekkersland)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Vossenpels Zuid - 1 (deelplan Bekkersland) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van Nijmegen, ten oosten van Lent in een overgangszone tussen de nieuwbouwwijken van de Waalsprong en Bemmel en wordt aan de oostzijde begrensd door de Vossenpelssestraat en aan de westzijde door de sloot gelegen aan de Turennesingel van de wijk Visveld. Aan de noord- en zuidzijde wordt de grens gevormd door de percelen gelegen aan de straat Bekkersland.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de wens om grondgebonden woningen rondom de boomgaard mogelijk te maken. Daarnaast worden de reeds bestaande woningen op de percelen ten noorden en ten zuiden van de straat Bekkersland herbestemd.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 2 november 2017 tot en met woensdag 13 december 2017) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP22101-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP22101-/NL.IMRO.0268.BP22101-ON01

Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

In de periode van donderdag 2 november 2017 tot en met woensdag 13 december 2017 kan eenieder conform artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl onder ‘Digitaal Loket’, ‘Zienswijze indienen’. Inloggen met DigiD of voor bedrijven met Eherkenning is hierbij verplicht.

Naar boven