Ontwerpbestemmingsplan Sportpark Het Fortuin

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 2 november 2017 voor een periode van zes weken

(dus tot en met 13 december 2017) ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3835BP-0201, met bijbehorende stukken.

De Zaanse hockeyvereniging ZHC De Kraaien is momenteel gevestigd op een locatie net buiten de gemeentegrens, in Wormerland. Voor ZHC De Kraaien zijn er belangrijke redenen om uit te kijken naar een andere locatie. Op de huidige locatie is uitbreiding niet voldoende mogelijk. Daarnaast is de huidige locatie niet centraal gelegen in Zaanstad, waardoor het voor veel mensen niet aantrekkelijk is om te gaan hockeyen; dit terwijl ZHC De Kraaien de enige hockeyclub is voor de inwoners van Zaanstad. Voor ZHC De Kraaien is het dan ook een grote wens om zich te kunnen vestigen op een centraal gelegen locatie in Zaanstad. Die locatie is gevonden in Zaandijk aan de Fortuinweg nabij het politiebureau.

Met dit (ontwerp)bestemmingsplan wordt de bestemming van de gronden gewijzigd naar sportpark zodat de hockeyclub er zich kan vestigen.

Het plangebied betreft een gedeelte van Zaandijk en wordt globaal begrensd door:

  • -

    de Fortuinweg in het oosten;

  • -

    het Guishof, met het politiebureau in het zuiden;

  • -

    natuurgebied in het westen;

  • -

    woningen aan de Harpstraat in het noorden.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl; 

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘ontwerpbestemmingsplan’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 - 16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan .

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met , afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Nadere informatie

Het ontwerpbestemmingsplan wordt op verzoek mondeling toegelicht. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rob van den Boogaart, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandam, 1 november 2017

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven