Vastgestelde Structuurvisie Wonen Neede 2017-2025

Logo Berkelland

Op 17 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Berkelland de Structuurvisie Wonen Neede 2017-2025 vastgesteld.

De structuurvisie vormt het toekomstig kader voor de ontwikkeling van bouwlocaties in de bebouwde kom van Neede. De structuurvisie geeft richting aan het ruimtelijk handelen van de gemeente voor de bouwlocaties die er in zijn opgenomen. Het aspect volkshuisvesting en de demografische ontwikkelingen zijn een belangrijke reden voor deze structuurvisie. We bouwen voor de voorspelde woningbehoefte tot 2025. Dit uitgangspunt hanteren alle Achterhoekse gemeenten.

Beoordelen ontwerpstructuurvisie

Tegen de ontwerpstructuurvisie zijn zienswijzen ingediend. Het gemeentebestuur heeft deze zienswijzen beoordeeld en betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van de structuurvisie. De ingediende zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen aan de structuurvisie. Wel kan naar aanleiding van de zienswijzen een enkele passage in de visie zijn verduidelijkt. Voor het beoogde aantal nog toe te voegen woningen heeft dit echter geen invloed.

Inzage en inwerkingtreding

De Structuurvisie Wonen Neede 2017-2025 treedt in werking op 1 november 2017. Vanaf die dag kunt u de structuurvisie inzien in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Deze publicatie en de structuurvisie kunt u ook bekijken op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Geldende plannen’. U kunt de structuurvisie ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer (ID-code) van de structuurvisie is NL.IMRO.1859.SVNDE20170003-0100.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van deze structuurvisie kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven