Doorstrepen van de zoekzones voor wonen in de Structuurvisie Berkelland

Logo Berkelland

De gemeenteraad van Berkelland heeft op 17 oktober 2017 besloten om de zoekzones voor wonen in de Structuurvisie Berkelland 2025 door te strepen en daarmee niet meer van toepassing te verklaren.

Op 26 oktober 2010 heeft de gemeenteraad van Berkelland de “Structuurvisie Berkelland 2025” vastgesteld. In deze structuurvisie worden ‘zoekzones wonen’ aangeduid. Deze zoekzones komen voort uit de Streekplanuitwerking Zoekzones van Gedeputeerde Staten van Gelderland (2006). Dit beleid is inmiddels achterhaald door nieuw beleid en nieuwe besluiten.

De gemeenteraad heeft op 28 juni 2011 al een besluit genomen over de zoekzones. Hierin staat dat ontwikkeling van woningbouwlocaties in de zoekzones wonen niet meer voor de hand ligt en hooguit in zeer beperkte mate nog kan worden overwogen. Ook is aangegeven dat bij een herziening van de Structuurvisie Berkelland 2025 kan worden besloten om de zoekzones wonen op de plankaart van de structuurvisie te wijzigen. Dit is nu actueel, met het vaststellen van de Structuurvisies Wonen voor de afzonderlijke kernen.

Met deze wijziging van de structuurvisie is de aanduiding ‘zoekzones wonen’ op de plankaart en zijn de bijbehorende teksten, onder andere in paragraaf 3.3.1, van de Structuurvisie Berkeland 2025 doorgestreept. Dit, ter verduidelijking van het al ingezette beleid.

Inzage

De wijziging van de Structuurvisie Berkelland 2025 kunt u vanaf 1 november 2017 inzien in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Deze publicatie en de aangepaste structuurvisie kunt u ook bekijken op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Geldende plannen’. U kunt de structuurvisie ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer (ID-code) van de structuurvisie is: NL.IMRO.1859.SVBKL20170005-0100.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit om de zoekzones door te strepen kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven