Vaststelling bestemmingsplan ‘Herenweg 69a (herziening 2017), Rijnsaterwoude’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 23 oktober 2017 het bestemmingsplan ‘Herenweg 69a (herziening 2017), Rijnsaterwoude’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Locatie en projectinhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel gelegen tussen Herenweg 69 en Herenweg 71 te Rijnsaterwoude. Deze gronden staan kadastraal bekend als Rijnsaterwoude, sectie A, nummer 2982. Het voornemen is om de bestaande oppervlakte maat van de vrijstaande woning te vergroten van maximaal 200m2 naar 280m2. En de goothoogte van 6 meter en nokhoogte van 10 meter te wijzigen naar een bouwhoogte van 8 meter.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van  2 november 2017 t/m 14 december 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nlhttp://www.ruimtelijkeplannen.nl met het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPHERENWEG69A2017-VAS1 in te zien.

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het wijzigingsbesluit treedt in werking op vrijdag 15 december 2017, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven