Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogewaard Koudekerk aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 24 oktober 2017 het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogewaard is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

De belangrijkste opgaven voor bedrijventerrein Hoogewaard zijn een uitbreiding en een herstructurering gericht op een kwalitatieve impuls in het gebied. Samen met de op het bedrijventerrein gevestigde bedrijven, verenigd in Stichting Hoogewaard Bedrijvig (SHB) is samengewerkt aan het geven van invulling hiervan. Om daadwerkelijk over te kunnen gaan tot realisatie, dienen de plannen concreet te worden vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan. Uitgangspunt daarbij is dat de gemeente industriële ontwikkelingen met een hoge milieucategorie wil blijven faciliteren, gericht op een kwalitatieve impuls in het gebied met een goede afstemming naar de omliggende woningbouw. Inmiddels is het plan zo ver om de formele bestemmingsplanprocedure te starten door middel van het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan. Belangrijkste zaken hierin zijn dat een (deel van de) uitbreiding van het bedrijventerrein en de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg rechtstreeks mogelijk is gemaakt. Voor het andere gedeelte geldt dat uitbreiding van het terrein en aanleg van de weg mogelijk is door middel van een wijzigingsbevoegdheid.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het bedrijventerrein ligt aan de noordoever van de Oude Rijn ten oosten van de kern Koudekerk aan den Rijn en aan de westelijke grens met Alphen aan den Rijn. In het noorden en oosten wordt het plangebied begrensd door de Lagewaard. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Oude Rijn. De westrand van de locatie grenst aan Latexfalt

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.13BPKRHoogewaard-ON01 met de bijbehorende bestanden van 2 november 2017 tot en met 13 december 2017, gedurende zes weken digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan gaat. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 1 november 2017

Naar boven