Vaststelling bestemmingsplan ‘Van Alcmaerlaan Hoogmade’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 9 oktober 2017 het bestemmingsplan ‘Van Alcmaerlaan’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Locatie en projectinhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van 10 sociale woningen aan de Van Alcmaerlaan in Hoogmade ter hoogte van de Brede School.

Het bestemmingsplan heeft met ingang van 2 februari 2017 t/m 15 maart 2017 gedurende 6 weken als ontwerp ter inzage gelegen. In deze periode zijn in totaal 22 zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen hebben geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. De aanpassingen zien voornamelijk toe tot het terugbrengen van 12 woningen naar maximaal 10 sociale woningen. De zienswijzen zijn beantwoord in de Nota van Beantwoording welke als bijlage bij de toelichting is gevoegd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van 2 november 2017 t/m 13 december 2017 voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPVANALCMAERLAAN-VAS1 in te zien. Verder kan het plan worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 15 december 2017, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven