Bestemmingsplan Buitengebied, herziening Achterste Heistraat 1 Gemeente Oirschot en bijbehorende omgevingsvergunning

Logo Oirschot

Op 24 oktober  2017 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan Buitengebied, herziening Achterste Heistraat 1 Gemeente Oirschot met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPBGACHTERSTEHEI1-VAST vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anders geregeld is.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende omgevingsvergunning liggen met ingang van 2 november 2017 gedurende 6 weken op afspraak ter inzage bij de gemeentebalie. De omgevingsvergunning is verleend voor het verbouwen van een woning naar B&B, het verbouwen van een schuur naar een woning en het verbouwen van een schuur naar een bijgebouw op dit adres. Deze besluiten worden conform artikel 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd ter visie gelegd. Het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer: NL.IMRO.0823.BPBGACHTERSTEHEI1-VAST.

Waar gaan het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunning over?

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voorzien in een juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de agrarische bestemming naar een woonbestemming, het realiseren van een bed and breakfast en een minicamping op de locatie Achterste Heistraat 1 te Oostelbeers.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van de gemeente Oirschot heeft hiervoor op 15 november 2016 de coördinatieverordening Wro gemeente Oirschot 2016 vastgesteld. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. De beroepstermijn loopt met ingang van 3 november 2017 t/m 14 december 2017. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep tegen dit besluit instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. In het beroepsschrift dient te worden aangegeven tegen welk besluit het beroep is gericht: het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning of beide. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 1 november 2017

Naar boven