Terinzagelegging Notitie voor Reikwijdte en Detailniveau voor de Omgevingsvisie Katwijk

Logo Katwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Katwijk maakt bekend dat de concept Notitie voor Reikwijdte en Detailniveau voor de Omgevingsvisie Katwijk ter inzage wordt gelegd voor de zienswijzen.

De gemeente zal een Milieueffectrapport (MER) opstellen ten behoeve van besluitvorming over de Omgevingsvisie Katwijk. Voordat de MER wordt opgesteld, wordt eerst in een Notitie de Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van de MER vastgesteld. Hierin wordt aangegeven welke milieuaspecten worden onderzocht in de planMER en welke werkwijze hierbij wordt gehanteerd.

Onderwerp

Op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk voornemens een structuurvisie voor te bereiden, genaamd de Omgevingsvisie Katwijk. De op te stellen structuurvisie geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente Katwijk. De structuurvisie zal de kaders stellen voor omgevingsplannen en omgevingsvergunningen. Voor vaststelling van de omgevingsvisie is de gemeenteraad het bevoegd gezag.

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet voor de besluitvorming over de structuurvisie een zogenoemd Milieueffectrapport (MER) worden opgesteld. De MER-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het MER maakt integraal onderdeel uit van de structuurvisie.

Besluitvorming

Eenieder krijgt de gelegenheid om een zienswijze tegen de inhoud van de Notitie van Reikwijdte en Detailniveau in te dienen.

De Commissie m.e.r. en de wettelijke voorgeschreven bestuursorganen zullen eveneens over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau worden geraadpleegd. De ingekomen zienswijzen en de opmerkingen van de Commissie m.e.r. en de wettelijk voorgeschreven bestuursorganen zullen worden gebruikt om de Notitie af te ronden en vast te stellen.

De resultaten van de milieueffectrapportage worden door de gemeente Katwijk als bevoegd gezag voor de Omgevingsvisie Katwijk benut bij de besluitvorming.

Inzage

De Notitie voor Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ligt ter inzage van vrijdag 27 oktober 2017 t/m donderdag 23 november 2017:

Zienswijzen

Iedereen kan over de Notitie voor Reikwijdte en Detailniveau van 27 oktober 2017 t/m 23 november 2017 schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: gemeente Katwijk t.a.v. mw. J. van der Laken, Afdeling Ruimte en Veiligheid, Postbus 589, 2220 AN Katwijk ZH.

Als u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, verzoeken wij u tijdens de inzagetermijn contact op te nemen met mw. J. van der Laken, 071-4065132.

Naar boven