Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Energie en Gas Grijpskerk’, gemeente Zuidhorn

Logo Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 18 september 2017 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Energie en Gas Grijpskerk’ met identificatienummer: NL.IMRO.0056.BPNA16BEHE-VA01 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken op grond van afdeling 3.4 Awb en artikel 3.8 Wro met ingang van 25 oktober 2017 zes weken ter inzage. Op grond van artikel 8.2 Wro kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Achtergrond

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Energie en Gas Grijpskerk’ is geactualiseerd om te voldoen aan de actualiserings-plicht die voortvloeit uit art. 3.1 Wet ruimtelijke ordening. Dit plan is conserverend van aard en zal in vergelijking met de vorige vigerende plannen geen nieuwe ontwikkelingen in het gebied toestaan.

Naar aanleiding van de zienswijzen, zijn de volgende wijzigingen in het plan doorgevoerd:

hoogspanningsleiding worden op de verbeelding toegevoegd en in de regels wordt de dubbelbestemming 'Leiding - Hoogspanning' opgenomen;

de belemmeringenstrook voor een drietal gastransportleidingen wordt aangepast zodat deze juist weergeven worden;

de belemmeringenstrook van de hoofdgastransportleidingen wordt op de verbeelding verbreed tot 5 meter ter weerszijden van de hartlijn van de leiding.

Gedeputeerde Staten van Groningen heeft aangegeven geen aanleiding te zien tot het geven van een reactieve aanwijzing.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Energie en Gas Grijpskerk’ inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. Op https://www.zuidhorn.nl/bedrijventerreinenergiegas kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden, het plan raadplegen en de bronbestanden van het plan downloaden.

Beroep instellen

Vanaf 2 november 2017 tot en met 13 december 2017 kan tegen het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Energie en Gas Grijpskerk’ beroep ingesteld worden door:

degene die een zienswijze heeft ingebracht en belanghebbende is;

belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag of indienen via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 14 december 2017. Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508 883.

Zuidhorn, 24 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven