Besluit m.e.r.-beoordeling  Jacob Tilbusscherweg 17 , Rottum

Logo Eemsmond

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eemsmond maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het uitbreiden van een melkveehouderij  aan de Jacob Tilbusscherweg 17 te Rottum.

Het initiatief betreft het voornemen om de rundveehouderij uit te breiden met 1 nieuwe stal (stal 3) voor het houden van 188 melkkoeien en het uitbreiden van stal 2 met 18 plaatsen voor melkrundvee. Verder is het de bedoeling dat de bestaande boerderij op termijn wordt gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw (stal 1). In deze nieuwe stal komen 56 stuks vrouwelijk jongvee en 15 plaatsen voor droogstaande melkkoeien.

Op grond van bijlage D categorie 14 geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht voor de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie met meer dan 200 stuks melkrundvee (categorie A1 en A2 van de Regeling ammoniak en veehouderij).

Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze uitbreiding is uitgevoerd,  blijkt dat er geen nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde m.e.r.-beoordeling.  

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 26 oktober tot en met 6 december 2017 tijdens kantooruren  ter inzage in het gemeentehuis te Uithuizen.

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen; zoals de procedure voor een bestemmingsplan of omgevingsvergunning.  

Naar boven