ONTWERPBESLUITEN ‘STOUGJESHOF’, STOUGJESDIJK 287 TER INZAGE

Logo Oud-Beijerland

<< bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere waarden met bijbehorende stukken project Stougjeshof ’, Stougjesdijk 287 in Oud-Beijerland ter inzage>>

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c Wet geluidhinder bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Stougjeshof’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016035-ON99), het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van 47 woningen en een vrijstaande woning op het perceel Stougjesdijk 287 in Oud-Beijerland ter inzage worden gelegd.

O ntwerp bestemmingsplan – aanleiding en ligging plangebied

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid om op de planlocatie aan de Stougjesdijk 287 een appartementencomplex met 47 appartementen te realiseren, bedoeld voor mensen die een bepaalde mate van zorg nodig hebben. De bestaande bedrijfsbebouwing wordt nagenoeg geheel afgebroken. Daarnaast wordt ook de bestaande woning afgebroken en geheel vernieuwd. Dit is de beoogde beheerderswoning. De schuur naast de woning wordt gebruikt als een bijbehorend bouwwerk bij het appartementencomplex. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande kantoren en woningen van Poortwijk (Beetsstraat), aan de oostzijde door de Beneden Oostdijk, aan de noordzijde door bestaande bebouwing aan de Beneden Oostdijk en tot slot aan de zuidzijde door het woonperceel Stougjesdijk 285.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning betreft de bouw van een vrijstaande (dijk)woning ter vervanging van de bestaande woning en een achterliggend appartementengebouw met 47 wooneenheden en het maken van een uitweg op de Stougjesdijk, ter plaatse van Stougjesdijk 287.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Uit het akoestisch onderzoek, uitgevoerd in het kader van bestemmingsplan ‘Stougjeshof’, is gebleken dat voor de beheerderswoning en een aantal appartementen (5) niet wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Deze overschrijding wordt veroorzaakt door respectievelijk Beneden Oostdijk en Stougjesdijk. Het college is van plan om voor deze woningen hogere waarden vast te stellen.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro e.v. van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten gelijktijdig kan plaatsvinden.

Ter inzage

Op grond van het bepaalde in artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c Wet Geluidhinder liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden met alle bijbehorende stukken met ingang van zaterdag 28 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland (geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 16.30 uur, op dinsdag van 08.30 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 13.00 uur).

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of voor wat betreft het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Stougjeshof’. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden en/of de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland.

Informatieavond

Op dinsdagavond 7 november 2017 wordt een informatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond kunt een toelichting krijgen op het plan. De avond vindt plaats in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6. Tussen 18.30 uur en 20.00 uur bent u van harte welkom om kennis te nemen van het plan.

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Marc Dorrepaal van afdeling Ontwikkeling, telefoon 088 – 647 15 28 (ma, wo, do-ochtend).

Naar boven