Gemeente Dinkelland - Zakelijke beschrijving exploitatieovereenkomst 'Denekamp, Churchillstraat 65'

Logo Dinkelland

Op 22 augustus 2017 is door het college van burgemeester en wethouders in het kader van het project “Denekamp, Churchillstraat 65” een exploitatieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst regelt dat de gemeente bepaalde kosten, die samenhangen met het plan “Denekamp, Churchillstraat 65”, kan verhalen op de exploitant, Warmes Exploitatie B.V.

Het betreft

Het plan betreft de bouw van vier woningen.

Inhoud van de overeenkomst

In de exploitatieovereenkomst is in hoofdlijnen het volgende overeengekomen:

1. Tussen de gemeente en de exploitant is een overeenkomst in het kader van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten.

2. De exploitant is voornemens om dit project te realiseren.

3. De exploitant ontwikkelt en realiseert het plan voor eigen rekening en risico.

4. De gemeente heeft een inspanningsverplichting om het bestemmingsplan voor het project vast te stellen.

5. De exploitant betaalt aan de Gemeente een exploitatiebijdrage met overeenkomstige toepassing van het Besluit ruimtelijke ordening en heeft zich bereid verklaard eveneens de kosten verbonden aan eventuele uit het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning voortvloeiende planschade voor haar rekening te nemen.

6. De exploitant zal de schade aan gemeentelijke eigendommen van de realisering van het project in de directe omgeving van het plangebied aan de gemeente vergoeden.

Ter inzage

Ter uitvoering van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst vanaf 27 oktober 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. P. Céphas van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541-854100.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

Naar boven