voorontwerpbestemmingsplan ‘Blaricummermeent Werkdorp, actualisatie F en G’

Logo Blaricum

 

Burgemeester en wethouders van Blaricum maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘‘Blaricummermeent Werkdorp, actualisatie F en G’’ (NL.IMRO.0376. BPmeentFenG-Vo01) vanaf 25 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Op 16 mei 2007 is het bestemmingsplan ‘Blaricummermeent Werkdorp’ vastgesteld. Onderdeel van dit plan was een bedrijvenpark. In het kader van het actualisatiebestemmingsplan ‘Blaricummermeent Werkdorp 2016’ is onderzoek uitgevoerd naar de actuele behoefte aan het bedrijvenpark. Uit dit onderzoek bleek dat er minder marktbehoefte was aan gronden voor het bedrijvenpark.  Daarom is voor een deel van het bedrijvenpark naar een alternatieve invulling gezocht.

 

Het op te stellen bestemmingsplan kent daarmee een dubbel karakter. Enerzijds wordt het al bestaande bedrijvenpark voorzien van een passende, conserverende bestemmingsregeling voor de komende planperiode van tien jaar (deelgebied F). Anderzijds voorziet het bestemmingsplan in het ruimtelijke kader voor circa 170 nog te bouwen nieuwe woningen (deelgebied G). Voor een compleet beeld wordt verwezen naar de toelichting bij het bestemmingsplan.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Blaricum Dorp’ ligt vanaf 25 oktober  2017 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De balie werkt uitsluitend op afspraak. Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

U kunt gedurende voornoemde termijn schriftelijk een reactie indienen bij burgemeester en wethouders van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van “inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan ‘Blaricummermeent Werkdorp, actualisatie F en G’. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient u binnen voornoemde termijn een afspraak te maken met de heer A. Testor  van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14 035. Dit kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

 

Blaricum, 25 oktober 2017

 

Naar boven