Ontwerp-wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 2a

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 17 oktober 2017 het wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 2a in ontwerp vastgesteld. Dit plan ligt met ingang van 26 oktober gedurende 6 weken ter inzage voor zienswijzen.

 

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de vestiging van het nieuwe bedrijf van Dutch Berries BV, gevestigd op de gronden gelegen ten zuiden van de Uilkerweg en ten oosten van de Mertstraat te Zuilichem. De gronden in het plangebied zullen worden ingericht en bebouwd ten behoeve van de vestiging van een nieuw glastuinbouwbedrijf gericht op aardbeienteelt. De oostelijke en westelijke randen van het plangebied worden benut voor de plaatsing van waterbassins (eventueel met zonnepanelen). De bedrijfsvoorzieningen, in de vorm van een kantoor, kantine, loods en ketelhuis bevinden zich aan de zijde van de Uilkerweg.

De nieuw te bouwen kasgebouwen hebben een oppervlakte van totaal 28,1 hectare netto kas (Fase 1A en 1B). Uiteindelijk wordt het gehele bedrijf, inclusief 9,2 ha van Fase 2, 37,4 ha groot.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

Het wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 2a ligt met bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 oktober 2017 tot en met 6 december 2017 ter inzage:

Bij de provincie Gelderland te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur

Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel

Daarnaast kunt u het wijzigingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer: NL.IMRO.9925.WPUilkerweg2a-ONT1 en digitaal op www.zaltbommel.nl, onder “wonen verkeer en veiligheid / bestemmingsplannen”.

 

Wanneer en hoe kunt u zienswijzen indienen?

Tijdens de ter inzage legging van de stukken van 26 oktober 2017 tot en met 6 december 2017 kunt u zienswijzen indienen. U kunt dit uitsluitend doen op de volgende wijze:

Per post: Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van “zienswijze wijzigingsplan Uilkerweg 2a” en “zaaknummer 2017-009611”

Per E-mail: post@gelderland onder vermelding van “zienswijze wijzigingsplan Uilkerweg 2a” en “zaaknummer 2017-009611”

 

Eventueel kunt u ook mondeling uw zienswijzen indienen. Neem hiervoor contact op met projectondersteuner mevr. W. van Tilburg voor het maken van een afspraak. Zij is bereikbaar onder nummer 06 8112 6655.

 

Vervolgprocedure

Gedeputeerde Staten zullen zich een oordeel vormen over het plan en de ingekomen zienswijzen. De indieners van zienswijzen zullen hierover geïnformeerd worden. Daarnaast zal het besluit op de gebruikelijke wijze worden gepubliceerd.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven