Kennisgeving

Logo Amsterdam

Vaststelling uitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase westststrook noord en hogere waardenbesluit

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 oktober 2017 het uitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase weststrook noord vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum hebben burgemeester en wethouders besloten op grond van de Wet geluidhinder om voor woningen in het plangebied hogere waarden vast te stellen.

Uitwerkingsplan

Plangebied

Het plangebied ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en maakt onderdeel uit van Overamstel. Het uitwerkingsplan wordt grofweg begrensd door de Duivendrechtsevaart, het park Somerlust en de toekomstige zuidelijke woonblokken die grenzen aan de Amstelstroomlaan.

Omschrijving van het plan

Het plan maakt het realiseren van circa 600 woningen en een kinderdagverblijf mogelijk. Daarnaast worden niet woonvoorzieningen toegelaten in het woongebouw in de noordwesthoek van het plangebied. Bij niet woonvoorzieningen kan worden gedacht aan functies zoals dienstverlening of een restaurant of café.

Gewijzigde vaststelling

Op de verbeelding is het vlak van de dubbelbestemming Waterstaat- Waterkering verruimd overeenkomstig met de legger van de waterbeheerder.

In de regels zijn aanpassingen gemaakt m.b.t. de zone externe veiligheid. Verder is de regeling voor kinderopvang aangevuld. Tot slot is de regeling voor bedrijven in de categorie A en B van de Lijst van Bedrijfsactiviteiten – functiemenging aangepast.

De toelichting is aangepast met geactualiseerd natuuronderzoek, geactualiseerd verkeersonderzoek, aangepast akoestisch onderzoek, aangepast hogere waardenbesluit, een aanvullende notitie over externe veiligheid en een paragraaf over de beoordeling van de milieueffecten en de effecten van de hoogbouw.

Hogere waarden geluid

Met het uitwerkingsplan wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het uitwerkingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai en worden overschreden. Hogere waarden zijn nodig van 53 dB vanwege de rijksweg A2 en Amstelstroomlaan.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase weststrook noord en het besluit hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 26 oktober 2017 ter inzage op hierna genoemde adressen, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

  • Het stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >.

Het uitwerkingsplan Amstelkwartier tweede fase weststrook noord met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1705BPGST-VG01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van vrijdag 27 oktober 2017 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een belanghebbende kan met ingang van 27 oktober 2017 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit om hogere waarden vast te stellen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit hogere waarden geluid treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 25 oktober 2017

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

K.H. Ollongren,

(loco) burgemeester

 

mr. A.H.P. van Gils,

gemeentesecretaris

 

Naar boven