Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ResidenceOpduin en verlenen omgevingsvergunning in het kader van de coördinatieregeling

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling de volgende samenhangende besluiten zijn genomen.

  • de gemeenteraad heeft op 21 september 2017 het ontwerp bestemmingsplan Residence Opduin met de planidentificatie NL.IMRO.0575.BPDZresidopduin-VA01 gewijzigd vastgesteld. De vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ter visie gelegen ontwerp bestemmingsplan staan genoemd in de ‘Nota zienswijzen ontwerp bestemmingsplan’, behorende bij genoemd raadsbesluit. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

  • burgemeester en wethouders hebben op 26 september 2017 de omgevingsvergunning verleend voor het bouwplan Residence Opduin.

Inhoud

Zowel het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan als het bouwplan voorzien in de sloop van het voormalige hotel ‘Opduin’ aan de Rembrandtweg 12 en het voormalig pension ‘Midduyne’ aan de Rembrandtweg 10 en het vervangen daarvan door 2 appartementenvilla’s in het topsegment met in elk gebouw 4 appartementen.

De gemeenteraad heeft op 26 mei 2016 voor dit project toepassing gegeven aan de coördinatieregeling, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de genomen besluiten gecoördineerd worden en als één besluit open staan voor beroep.

Ter inzage

De bovengenoemde besluiten liggen gecoördineerd als één besluit met ingang van 25 oktober 2017 tot en met 6 december 2017 voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen:

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42;

  • via de website www.noordwijk.nl via “Wonen”, “Woonomgeving”, “Bestemmingsplannen” en “Actueel nieuws bestemmingsplannen”;

  • via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen het bestemmingsplan) met de codering NL.IMRO.0575.BPDZresidopduin-VA01.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • een belanghebbende, tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerp besluiten kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Gedurende de periode van terinzageligging kan door genoemde personen tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek voorlopige voorziening is ingediend. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning.

Naar boven