Rectificatie

Logo Schinnen

Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan ‘2e wijziging Buitengebied’, Schinnen

Vanwege het ontbreken van deze bekendmaking in de Staatscourant en een onvolledige publicatie in het huis-aan-huis blad is niet aan de wettelijke bekendmakingsvereisten voldaan.

Vandaar dat wij nogmaals de vaststelling van het bestemmingsplan “2e wijziging Buitengebied” publiceren. Dit betekent tevens dat de beroepstermijn wordt aangepast.

 

Burgemeester en wethouders van Schinnen maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “2e wijziging buitengebied” op 10 juli 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeeldingen en heeft betrekking op circa 50 locaties in het buitengebied van Schinnen.

 

Reactieve aanwijzing 

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben op 25 juli 2017 een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van het bestemmingsplan “2e wijziging Buitengebied”, ertoe strekkende dat de planonderdelen Heggerdrift (par. 2.4.5), Beukenberg (par. 2.4.6), Thull ongenummerd (par. 2.5.11 ) en Hommerterhof (par.2.5.35) geen onderdeel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan.

Als het aanwijzingsbesluit onherroepelijk wordt, vervalt het vaststellingsbesluit voor wat betreft de planonderdelen waarop de aanwijzing betrekking heeft.

Ter inzage 

Het bestemmingsplan “2e wijziging Buitengebied” alsmede het besluit van Gedeputeerde Staten van 25 juli 2017, liggen met ingang van 25 oktober 2017 voor de duur van zes weken, dus tot en met 06 december 2017, voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Schinnen bij de publieksbalie ter inzage.

De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis tijdens de reguliere openingstijden. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak. Tevens is het bestemmingsplan vanaf 25 oktober 2017 digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Mogelijkheid beroep 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende een termijn van zes weken met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en

  • 2.

    door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp.

 

Beroep tegen reactieve aanwijzing

Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in artikel 2 van bijlage 2 bij de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Limburg bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De termijn voor het indienen van een beroepsschrift tegen de reactieve aanwijzing bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het aanwijzingsbesluit ter inzage is gelegd.

 

Ten aanzien van het vastgestelde bestemmingsplan en ten aanzien van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg hebben belanghebbenden de mogelijkheid om, indien een spoedeisend belang dit vereist, binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

 

 

Schinnen, 25 oktober 2017

Naar boven