Besluit omgevingsvergunning inzake herstructurering Windpark Etten-Leur (gebied“Groenedijk”) in Etten-Leur

Logo Etten-Leur

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid aanhef, onder a, onder 3°, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) op 3 oktober 2017 de omgevingsvergunning hebben verleend, voor het afwijken van het bestemmingsplan “Buitengebied” ten behoeve van de herstructurering van het Windpark Etten-Leur.

De omgevingsvergunning voorziet in het vervangen van vijf bestaande windturbines, door drie nieuwe (opgeschaalde) windturbines, op nagenoeg dezelfde locatie. Het plangebied is gelegen in het gebied plaatselijk bekend als “Groenedijk” en wordt globaal begrenst door de Zevenbergseweg, Zeedijk, Bollendonkseweg en Lamsweg te Etten-Leur. Kadastraal bekend gemeente Etten-Leur, sectie M, nummers 1231-1233-1235-1239-1240. De omgevingsvergunning is bij de gemeente Etten-Leur bekend onder zaaknummer: 2017OG0282-01.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • 2.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1 onder c Wabo);

  • 3.

    Beperkte milieutoets (artikel 2.1 lid 1 onder i Wabo).

Geen zienswijzen ontvangen

De aanvraag en het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken hebben van 17 augustus 2017 gedurende 6 weken, tot en met 28 september 2017, (digitaal) ter inzage gelegen. Een ieder is daarmee in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen over de ontwerp-omgevingsvergunning. Er is van deze gelegenheid geen gebruik gemaakt.

Ongewijzigde omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning niet gewijzigd.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken wordt op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 26 oktober 2017 gedurende 6 weken, tot en met 7 december 2017, ter inzage gelegd in het Stadskantoor van de gemeente Etten-Leur. Het bezoekadres is: Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur.

Daarnaast is de omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.etten-leur.nl, via ‘Plannen en (ver)bouwen’ > ‘Vergunning, melding en informatievoorziening’ > ‘Windpark Etten-Leur’. Tevens zijn deze stukken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0777.OVWINDPGRDIJK-3001).

Beroep

Tegen de verleende omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend bij het college van burgemeester en wethouders over de ontwerpbeschikking;

  • -

    belanghebbenden die aantonen redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot het college van burgemeester en wethouders te wenden.

De beschikking treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda.

Etten-Leur, woensdag 25 oktober 2017.

Naar boven