Ontwerp-omgevingsvergunning in afwijking bestemmingsplan Westerein 11, Wjelsryp (2017100)

Logo Littenseradiel

Burgemeester en wethouders zijn van plan een omgevingsvergunning te verlenen, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo van het bestemmingsplan wordt afgeweken voor het uitbreiden van een bestaande geitenstal. De uitbreiding is in strijd met het bestemmingsplan Bûtengebiet. In de bouwregels van de bestemming ‘agrarisch’ is opgenomen, dat gebouwen en overkappingen uitsluitend binnen een bouwvlak mogen worden gebouwd. De verlenging van de bestaande stal is gedeeltelijk buiten het bouwvlak gesitueerd. Er is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld, met daarin een erfinrichtingsplan en een lichtplan, waaruit blijkt, dat wordt voldaan aan een goede ruimtelijke ordening.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ligt gedurende zes weken vanaf 19 oktober 2017 tot en met 29 november 2017 ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en Handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag ook van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning).

 

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van: naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak met behandelend ambtenaar mevrouw D. van der Heide via telefoonnummer 0515 – 334432. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Wommels, 18 oktober 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester,

Drs. J. Folkerts, secretaris

Naar boven