Vastgesteld bestemmingsplan ''Sint Anthonis, Breestraat 30''

Logo Sint Anthonis

 

 

Gegevens bekendmaking

Bezwaartermijn

24-10-2017 t/m 4-12-2017

Bekendmaking heeft betrekking op

Sint Anthonis

Soort bekendmaking

Bestemmingsplan

 

Ter inzage bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: Met ingang van dinsdag 24 oktober 2017 ligt gedurende een termijn van zes weken in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage het besluit van de gemeenteraad van 12 oktober 2017 tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Sint Anthonis, Breestraat 30” (plan IDN: NL.IMRO.1702.1BPbreestraat30-VA01). Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/overzicht bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Tevens kunt u het bestemmingsplan raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1702.1BPbreestraat30-VA01.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Sint Anthonis, Breestraat 30” betreft een (partiële) herziening van het huidige bestemmingsplan “Sint Anthonis”. Dit bestemmingsplan betreft het mogelijk maken van twee appartementen op de begane grondvloer van de voormalige apotheek aan de Breestraat 30 te Sint Anthonis.

 

Beroep instellen bestemmingsplan

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van 26 oktober 2017 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht tegen het gehele bestemmingsplan en;

  • 2.

    de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

 

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

 

Bestemmingsplan in werking

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders besloten tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidsbelasting op de gevel van de geplande appartementen op de locatie Breestraat 30 te Sint Anthonis. Overeenkomstig de Wet Geluidhinder ligt het besluit voor de vaststelling van de hogere grenswaarde gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

 

Ter inzage besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde Wet geluidshinder ligt met ingang van dinsdag 24 oktober 2017 gedurende een termijn van zes weken in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage. Het besluit is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/overzicht bekendmakingen/ruimtelijke ordening.

 

Beroep instellen besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Tegen het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde Wet geluidshinder kan met ingang van 26 oktober 2017 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en;

  • 2.

    de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij het college heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet of van het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder? Neem dan gerust contact op met de heer R. Borst, op telefoonnummer 0485 – 388 888 of royborst@sintanthonis.nl.

 Sint Anthonis, 23 oktober 2017

Naar boven