Gemeente Gooise Meren - aanwijzen straten vergunninghoudersparkeren

Logo Gooise Meren

VB 2017-02

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding verkeersbesluit

Rond het centrum is vrijwel overal al een schil met belanghebbendenparkeren ingevoerd, met uitzondering van het zuidwestelijke kwadrant. Als gevolg van het parkeren van werknemers en bezoekers vanuit het centrum en het Gewestkantoor is de parkeerdruk hier hoog. De hoge parkeerdruk leidt tot overlast en potentieel onveilige situaties. Toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen (zoals Geweststrook, Bensdorp, Mariënburg) kunnen dit probleem nog vergroten.

Eerder dit jaar is in een aantal straten vergunninghoudersparkeren ingevoerd. Er is aangegeven dat de parkeerdruk zou worden gemonitord en waarbij bij een duidelijke verhoging maatregelen kunnen worden ondernomen. Door de verhoogde parkeerdruk langs de randen moeten een aantal straten in het Spiegel worden toegevoegd aan de schil voor vergunninghoudersparkeren.

 Doelstelling verkeersbesluit

Het invoeren van een belanghebbendenparkeren in de zuidwestelijke schil heeft als doel om overloop van parkeren uit het centrum en de Geweststrook naar de woonwijk onmogelijk te maken om daarmee de bestaande parkeeroverlast te beperken en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Overwegingen

De parkeerdruk langs de randen is hoog en de loopafstand naar centrum, Bensdorp en Regiokantoor gering. Door de grens voor vergunninghoudersparkeren te verleggen wordt het minder interessant om buiten het centrum te parkeren (looptijden nemen iets toe). De maatregelen gaan in per woensdag 1 maart 2017. De parkeerplaatsen worden aangewezen als parkeerplaatsen voor vergunninghouders van maandag tot en met zaterdag van 7.00 – 18.00 uur.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

 

  • 1.

    De volgende straten per 15 maart 2017 aan te wijzen als straat voor parkeren vergunninghouders in het gebied schil zuid west (Bussum).: - Gooiberg tussen Iepenlaan en Meijerkamplaan. - Iepenlaan tussen Nieuwe Hilversumseweg en Gooiberg, - Korte Meijerkamplaan, - Majellapark, - Meijerkamplaan, - Nieuwe Hilversumseweg tussen Nieuwe ’s Gravelandseweg en Nieuwe Spiegelstraat, - Nieuwe Hilversumseweg tussen de Gooibergstraat en de Meijerkamplaan, - Spoorlaan, het zuidelijke (nog niet gereguleerde) deel.

  • 2.

    De Floralialaan per 15 maart 2017 aan te wijzen als straat voor parkeren vergunninghouders in het gebied schil zuid (Bussum).

  • 3.

    Het vergunninghoudersparkeren geldt van maandag tot zaterdag tussen 7.00 en 18.00 uur.

  • 4.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen van bord E9 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met daarop de dagen en tijden.

 

Bijlage: 2017-02 – kaart

 

Bussum, 24 januari 2017

 

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

de secretaris, de burgemeester,

 

dhr. D. van Huizen, dhr H. ter Heegde

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar en beroep

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: info@Gooisemeren.nl of naar burgemeester en wethouders van Gooise Meren, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

De commissie ruimte heeft het voorstel voor invoering van belanghebbenden-parkeren op 16 september 2015 besproken. Daaruit is gebleken dat er onder de diverse fracties een groot draagvlak voor deze maatregel is.

 

Naar boven