Ontwerp bestemmingsplan Noodoverloop De Ronde Hoep

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 17 oktober 2017 het bestemmingsplan “Noodoverloop De Ronde Hoep” in ontwerp hebben vastgesteld. Het noodoverloopgebied is begrensd op -1.90 m NAP. Het plangebied beslaat het deel van de polder De Ronde Hoep dat lager ligt dan -1.90 m NAP.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het regelen van de aanleg van werken die nodig zijn voor het (mede)gebruik van de polder De Ronde Hoep als noodoverloopgebied. Het gaat met name om de aanleg van de inlaatconstructie en de bescherming van de milieu-relevante objecten. Het bestemmingsplan is mede gebaseerd op het Projectplan van het waterschap. Ten behoeve van dit bestemmingsplan is een Milieueffectrapportage (MER) uitgevoerd.

De reacties die destijds zijn gegeven op het voorontwerp bestemmingsplan De Ronde Hoep zijn deels verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan. Tevens is het MER voor de noodoverloop herzien, deels als actualisatie (het vorige MER dateert van 2013) en deels vanwege de wijziging van het bestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerp. In dat plan was de gehele polder als noodoverloopgebied (toen nog calamiteitenberging) aangewezen.

Gelijktijdig met de ter inzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan en het MER wordt het projectplan van het waterschap in de inspraak gebracht. De op deze plannen betrekking hebbende stukken liggen ter inzage van 20 oktober tot en met 30 november 2017 in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 08.00-17.00 uur, op woensdag van 08.00-19.30 uur en op vrijdag van 08.00-16.00 uur).

Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan en het MER te raadplegen op de gemeentelijke website: www.ouder-amstel.nl onder het kopje “Publicaties” en op www.ruimtelijke plannen.nl (ID: NL.IMRO.0437.BPDRHNoodoverloop-ON01).

Het projectplan ligt tevens ter inzage op het hoofdkantoor van het waterschap,

Korte Ouderkerkerdijk 7 te Amsterdam en is te raadplegen in het Waterschapsblad via www.overheid.nl.

Tijdens de termijn van ter inzagelegging bestaat de mogelijkheid voor een ieder om (schriftelijke) zienswijzen kenbaar te maken aan de gemeenteraad van Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Het is tevens mogelijk bij de gemeente uw inspraakreacties op het projectplan van het waterschap af te geven.

Voor informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff (telefoon: (020) 496 21 21; mail:elizabeth.van.den.kerkhoff@duoplus.nl.

Naar boven