Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vierde Kwadrant

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vierde Kwadrant ter inzage. U kunt het plan met ingang van 20 oktober gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan Vierde Kwadrant is 10 jaar oud en, kijkend naar de landelijke wetgeving met eisen over standaardisering van voorschriften en nieuwe regels over vergunningvrij bouwen, toe aan een herziening.

Ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan verwerkt:

Standaardisering van verbeelding en regels en aanpassingen als gevolg van de landelijke regels, zo ook die voor vergunningvrij bouwen.

Ten opzicht e van het ontwerp bestemmingsplan zijn verschillende wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan opgenomen:

  • a.

    De mogelijkheid voor een dakopbouw aan Socrateshof en Erasmushof is niet meer opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

  • b.

    Aanpassing verbeelding en regels bij basisschool de Springplank (Aristoteleslaan 135) en diverse andere adressen aan de huidige feitelijke en tot nu toe geldende planologische situatie.

  • c.

    Aanpassingen met het oog op de leesbaarheid en toepasbaarheid van de regels. Zo ook aanpassingen aan geldend gemeentelijk beleid in andere geactualiseerde bestemmingsplannen in de gemeente Huizen.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan Vierde Kwadrant ligt van 20 oktober tot en met 30 november voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie).Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in procedure> bestemmingsplan Vierde Kwadrant.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPVierdeKwa-VG01

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 21 oktober tot en met 30 november 2017. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 1 december 2017. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 19 oktober 2017

Naar boven