Ontwerp “Omgevingsvergunning Rossum 2017, Maasweg 1" (OV0025), Maasdriel

Logo Maasdriel

Het college van Maasdriel is (op basis van artikel art. 2.12 lid 1, sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), van plan mee te werken aan het realiseren van een rookgasreiniger bij de steenfabriek op het perceel Maasweg 1 te Rossum. In de geldende bestemmingsplannen "Buitengebied, binnendijks deel” en “Buitengebied herziening 2009, reparatieplan” heeft het perceel aan de Maasweg 1 te Rossum de bestemming 'niet agrarische bedrijven' en de aanduiding “primaire waterstaatsdoeleinden”. De bestemmingsplannen laten de bouw en het gebruik van de rookgasreiniger niet toe. Ook het ontwerpbestemmingsplan dat voor het buitengebied van Maasdriel ter inzage is gelegd, staat de bouw van de rookgasreiniger niet toe. De rookgasreiniger is een installatie die aan de schoorsteen van de fabriek wordt gebouwd om de rookgassen te reinigen. De schoorsteen zal hiervoor worden verplaatst naar de buitenzijde van het gebouw. Deze installatie is nodig om aan de milieueisen te voldoen. Er is met een ruimtelijke onderbouwing aangetoond dat het initiatief passend is binnen het ruimtelijke beleid en geen belangen geschaad. Om deze reden bestaat het voornemen om met deze vergunning af te wijken van het bestemmingsplan.

Inzien

Van 19 oktober t/m 29 november 2017 ligt het ontwerpbesluit en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis.

U kunt het ontwerpbesluit ook vinden op

  • onze website www.maasdriel.nl;

  • op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.OV0025-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://maasdriel.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0263.OV0025-/NL.IMRO.0263.OV0025-ON01

 

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn zienswijzen indienen bij het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. Wilt u hierbij het kenmerk OV0025 vermelden? Wij ontvangen bij voorkeur schriftelijke zienswijzen, per e-mail is niet mogelijk! Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Bel of mail de gemeente en vraag naar mevrouw A. Zweerus.

Naar boven