Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'SEW-terrein Nibbixwoud'

Logo Medemblik

De gemeenteraad heeft op 5 oktober het bestemmingsplan 'SEW-terrein' Nibbixwoud gewijzigd vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 60 nieuwe woningen met bijbehorende ontsluitingswegen en parkeerplaatsen op het voormalig SEW-terrein.

Bestemmingsplan bekijken?

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u met ingang van 19 oktober tot 30 november 2017 inzien. Dat kunt u op de volgende manieren doen:

• Het bestemmingsplan staat op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0420.BPKSEWNIB-VA01.

• Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij “Vastgestelde bestemmingsplannen”. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer.

• Een papieren versie van het bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Wijzigingen:

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Op grond daarvan is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen kunt u lezen in het raadsbesluit en de zienswijzennotitie die bij het bestemmingsplan hoort. Beide stukken kunt u terug vinden in/bij het vastgestelde bestemmingsplan.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • 1.

    Toelichting:

• Paragraaf 2.3.4 en 3.4 zijn geactualiseerd in verband met de voortgang van de procedure en grondverkopen.

• Figuur 4 is geactualiseerd, in verband met de nieuwe verkeersvariant.

  • 2.

    Verbeelding:

• Het bouwvlak van de bestemming ‘Maatschappelijk’ is aan de achterzijde verruimd.

• De bestemming ‘Verkeer-verblijfsgebied’ is verruimd om de nieuwe verkeersvariant mogelijk te kunnen maken.

• Als gevolg van de verruiming van de verkeersbestemming is het bouwvlak verkleind van het woonblok dat in de noordoosthoek van het Zuidelijke plandeel is gepland.

• Om voldoende afstand tussen de nieuwe woningen en de achtertuin van Sint Mathijsstraat 8 te creëren is het bouwvlak verschoven.

• In het ontwerpbestemmingsplan was onbedoeld de bestemming ‘Verkeer-verblijfsgebied’ aan een stukje van het tenniscomplex toegekend. Dit is aangepast.

• In het Zuidelijk plandeel is in plaats van de bestemming ‘Wonen’ een openbare groenstrook opgenomen.

Reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met de vaststelling van het bestemmingsplan, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

• U heeft eerder een zienswijze ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerp van het bestemmingsplan.

• U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

• U wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 19 oktober tot 30 november. Stuur uw brief voor 30 november 2017 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website van de www.raadvanstate.nl.

U moet in uw beroepschrift vermelden tegen welk bestemmingsplan u beroep instelt. Verder moet u aangeven waarom u het niet eens bent met de vaststelling van het bestemmingsplan.

Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 168,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 333,-.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 30 november 2017. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 30 november 2017? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

Naar boven