Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Hertme, Roskam Landen

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 3 oktober 2017 het bestemmingsplan Hertme, Roskam Landen gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Hertme, Roskam Landen voorziet in de realisatie van maximaal 15 woningen. Het plangebied ligt ten noorden van het kerkdorp Hertme.

 

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Hertme, Roskam Landen de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

 

  • In hoofdstuk 3.4.6 van de Toelichting zullen de jaartallen aangepast worden: GRP2017-2021;

  • In hoofdstuk 5.6 zal het woord ‘maaiveld’ worden vervangen door ‘de wegverharding’;

  • In hoofdstuk 5.6 zal de tekst ‘een bepaalde hoeveelheid’ worden vervangen door ‘40mm’;

  • In figuur 4.1 van de toelichting wordt een aanduiding ter hoogte van huisnummer 31 opgenomen die aangeeft dat dit weggedeelte wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen;

  • Het Rapport Woningbehoefte Hertme, demografische verkenning en enquête inwoners, februari 2016 wordt als bijlage 1 bij het vast te stellen bestemmingsplan opgenomen;

  • De toelichting onder 4.1, artikel 7 van de regels en de verbeelding worden aangepast, zodat vrijstaande woningen en twee-aaneen gebouwde woningen kunnen worden gerealiseerd in het westelijke gedeelte van het plangebied;

  • De goothoogte wordt in de tekst van de toelichting, in artikel 7 van de regels en op de verbeelding van het vast te stellen bestemmingsplan aangepast naar 3,5 meter;

  • In artikel 7 wordt toegevoegd dat in de openbare ruimte rekening gehouden moet worden met 0,7 parkeerplaats per woning;

  • In artikel 9 Waarde Archeologie Middel is in 9.2 achter de subleden 1, 2 en 3 het woord ‘of’ geplaatst;

  • Toevoegen van het rapport Woningbehoefte Hertme aan de toelichting van het plan en de conclusie opnemen onder 3.4.2.3. van de toelichting.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 19 oktober 2017 t/m 30 november 2017 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.bpHRL2017-vg01 De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.bpHRL2017-vg01

   

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. U kunt van 20 oktober 2017 t/m 30 november 2017 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven