Gemeentelijke coördinatieregeling Overtuinen D 2017

Logo Zaanstad

Gemeentelijke coördinatieregeling ontwerpuitwerkingsplan Overtuinen D, ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de bouw van een schoolgebouw met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang (Integraal Kind Centrum (IKC)).

De gemeenteraad van Zaanstad heeft op 27 juni 2013, raadsbesluit 2013/36, besloten toepassing te geven aan de (gemeentelijke) coördinatieregeling ten behoeve van het project Overtuinen D.

Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten met ingang van donderdag 19 oktober 2017 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 29 november 2017) ter inzage liggen:

1. Ontwerpuitwerkingsplan Overtuinen D 2017 bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0479.STED3838BP-0201 .

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Het Volkspark in het noorden;

  • De Vaart in het oosten;

  • De bedrijfspercelen aan de Mauritsstraat in het zuiden;

  • De Provincialeweg in het westen.

Het plangebied maakt deel uit van het bestemmingsplan 'Inverdan'. Dit bestemmingsplan is vastgesteld op 6 juli 2006 en onherroepelijk geworden na (gedeeltelijke) goedkeuring door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 7 mei 2008. Voor Overtuinen D is de bestemming 'Uit te werken Gemengde Doeleinden II' opgenomen. Dit betreft een globale bestemming die later uitgewerkt moet worden. Het voorliggende ontwerpuitwerkingsplan voorziet in deze uitwerkingsplicht.

In het ontwerpuitwerkingsplan is een regeling opgenomen voor de nieuwbouw van het IKC in het plangebied. Ook is de parkeervoorziening en de openbare ruimte, waaronder de Mauritsstraat, opgenomen in het plan.

2. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning voor het bouwen van een schoolgebouw met peuterspeelzaal, gymzaal en buitenschoolse opvang (IKC) met de daarbij behorende terreininrichting aangevraagd.

Inzien van de ontwerpbesluiten

De ontwerpbesluiten met eventueel bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen het ontwerpuitwerkingsplan);

  • Als pdf bestanden inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (alleen het ontwerpuitwerkingsplan) (zoekterm ‘uitwerkingsplan’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over de ontwerpstukken kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar het college van B&W van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze gemeentelijke coördinatieregeling Overtuinen D 2017’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met de heer D. Overmulder, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075. Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 1 november van 19.00 uur tot 21.00 uur organiseert gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerp-uitwerkingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning. De inloopavond vindt plaats in de Raadzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 100 Zaandam.

Tijdens de inloopavond kunt u het ontwerp-uitwerkingsplan en de overige stukken inzien en is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige ambtenaren. U hoeft niet meteen om 19:00 aanwezig te zijn, u kunt op elk moment tussen 19:00 en 21:00 langskomen om de stukken in te zien.

Nadere informatie

De ontwerpbesluiten worden op verzoek mondeling toegelicht. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer D. Overmulder, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075

Zaandam, 18 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven