Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 9 oktober 2017, nr. MinBuZa.2017.1075083, tot wijziging van het Vervangingsbesluit BZ 2015

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 7 van de Archiefwet 1995, artikel 6, eerste lid, van het Archiefbesluit 1995 en artikel 26b van de Archiefregeling 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Vervangingsbesluit BZ 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2

De vervanging wordt al dan niet in eigen beheer uitgevoerd overeenkomstig het vervangingsproces zoals beschreven in de documenten die in het kader van het archiefbeheer door de Minister van Buitenlandse Zaken zijn vastgesteld.

B

In artikel 3, eerste lid, wordt ‘60 dagen’ vervangen door: 30 dagen.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Namens deze, Plaatsvervangend Secretaris-Generaal, W. van Ee

TOELICHTING

De onderhavige wijziging heeft tot doel het Vervangingsbesluit BZ 2015 te actualiseren aan het voornemen om vanaf 2018 de werkzaamheden van de scandienst door Doc-Direkt te laten uitvoeren. Artikel I, onderdeel A, van onderhavige regeling geeft de Minister van Buitenlandse Zaken deze mogelijkheid. De bedoelde documenten aangaande het vervangingsproces zijn het Handboek Archivering BZ en de voor het ministerie van Buitenlandse Zaken geldende beheersregeling archiefbeheer1.

De vernietigingstermijn van documenten is verkort van 60 naar 30 dagen (zie artikel I, onderdeel B, van onderhavige regeling). De termijn van 30 dagen is voldoende ruim gebleken.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Namens deze, Plaatsvervangend Secretaris-Generaal, W. van Ee


X Noot
1

Het Handboek Archivering BZ is opvraagbaar bij de archiefdienst, onderdeel van de Directie Bedrijfsvoering (DBV) van het ministerie van Buitenlandse Zaken (DBV@minbuza.nl). De thans geldende beheersregeling archiefbeheer is de Beheersregeling archiefbeheer BZ 2013.

Naar boven