Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan 'Buurtstede | Buurtwinkelcentrum, Veenendaal-Oost'

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij het uitwerkingsplan 'Buurtstede | Buurtwinkelcentrum, Veenendaal-Oost' op 10 oktober 2017 gewijzigd hebben vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

  • De plangrens in de zuidwesthoek aangepast aan het provinciaal belang zoals opgenomen in het regionaal wegennet van de hPRS2016 en geometrisch bepaald in de bijbehorende thematische kaart ‘Verkeer en vervoer’.

  • Ondergeschikte functies van detailhandel zoals kantoor, personeelsruimte, toiletten, etc. zijn mogelijk op de tweede bouwlaag.

  • Ter plaatse van de westelijke plangrens wordt een terreinafscheiding mogelijk gemaakt met een maximale bouwhoogte van 4,5 meter.

Het uitwerkingsplan 'Buurtstede | Buurtwinkelcentrum, Veenendaal-Oost' ligt met ingang van 19 oktober 2017 zes weken ter inzage (dus tot en met 30 november 2017). Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt de stukken tijdens openingstijden ook inzien bij het omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal (maandag van 17.00 – 20.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 13.00 uur en donderdag van 9.00 – 20.00 uur).

Waar gaat het uitwerkingsplan over?

Het plan is een uitwerking van het bestemmingsplan ‘Veenendaal-oost’ en ‘Buurtstede’. Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor realisatie van een buurtwinkelcentrum aan de Stuivenbergheem. Naast ruimte voor detailhandel zal er ruimte komen voor ca. 44 appartementen.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van dit uitwerkingsplan is via de grondexploitatie verzekerd. Daarom is voor het uitwerkingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Wie kan er beroep instellen?

Op het uitwerkingsplan is een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van dit uitwerkingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven