Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied - Hoofdgraaf 3 - 2017’

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 3 oktober 2017 het bestemmingsplan ‘Buitengebied - Hoofdgraaf 3 - 2017’ met IMRO-code NL.IMRO.0874.BUITBP201701-VSG1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit eerder ter inzage lag, enkele wijzigingen aangebracht. Daarnaast zijn er enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het bestemmingsplan behorende bijlage ‘Nota van zienswijzen’.

Omdat bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp wordt het besluit tot vaststelling in principe 6 weken na de vaststelling bekendgemaakt, tenzij Provinciale Staten aangeeft dat publicatie eerder plaats mag vinden. De provincie Noord-Brabant heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de eerdere bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, mits het ontwerpbestemmingsplan wordt aangepast conform de zienswijze van de provincie. Het ontwerpbestemmingsplan is aangepast conform de zienswijze en daarom is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan eerder gepubliceerd dan na 6 weken na de vaststelling door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan voor Hoofdgraaf 3 te Giessen is opgesteld om de bestemming ‘Agrarisch - 2’ om te zetten naar bestemming ‘Wonen’, zodat een burgerwoning is toegestaan. Daarnaast wordt de huidige boerderij herbouwd en zullen alle bestaande agrarische bedrijfsopstallen gesloopt worden.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 13 oktober 2017 tot en met donderdag 23 november 2017 voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.woudrichem.nl of telefonisch: (0183) 308100. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.BUITBP201701-VSG1).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage door:

 

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Woudrichem, 19 oktober 2017

burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven