Ontwerp-wijzigingsbestemmingsplan “Wijziging Centrum Valkenburg Louis en Theodoor” en toepassen coördinatieregeling voor aanvraag omgevingsvergunningen voor dit project

Logo Valkenburg aan de Geul

Toepassing Coö rdinatieregeling

De gemeente Valkenburg aan de Geul maakt op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de coördinatieregeling wordt toegepast voor het bouwen van hotel ‘Croix de Bourgogne’ alsmede twee dependances ‘Louis’ en ‘Theodoor’. Het toepassen van de coördinatieregeling maakt het mogelijk om de omgevingsvergunningaanvraag gelijk op te laten lopen met de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan ‘'Centrum Valkenburg”. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden hierdoor gebundeld. Dit betekent dat één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot vaststelling van de wijziging van het bestemmingsplan wordt genomen door het college van burgemeester en wethouders. Het besluit naar aanleiding van de omgevingsvergunningaanvragen wordt eveneens genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het besluit tot toepassing van het coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open. Wij wijzen erop dat alleen beroep kan worden ingesteld tegen de uiteindelijke besluiten als u een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerp-besluiten en u tevens belanghebbende bent.

Ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de ontwerpen ter inzage liggen van:

  • de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

  • de omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan is bepaald, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, sub b Wabo;

  • de omgevingsvergunning voor het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, sub c Wabo in combinatie met artikel 4, eerste lid van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht.

  • het besluit op grond van artikel 35.6.2 van het bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ tot wijziging van de bestemming ‘Verkeer’ in de bestemming ‘Centrum’.

Het ontwerp-wijzigingsbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid van de bouw en het gebruik van de twee dependances van hotel Croix de Bourgogne.

Het ontwerp-wijzigingsbestemmingsplan wordt samen met het ontwerp van het besluit omtrent de omgevingsvergunningen en de bijbehorende stukken ter inzage gelegd van 19 oktober tot en met 29 november 2017. De stukken zijn op de volgende wijze raadpleegbaar:

  • via de website http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0994.2016WP001-ON01 en via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl;

  • bij het Klantencontactcentrum (KCC) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, er kan dan geen nadere toelichting worden gegeven;

  • tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 26 oktober 2017 tussen 19.00 en 21.00 uur in hotel Voncken. Er zijn medewerkers aanwezig die een nadere toelichting kunnen geven op de plannen. Er wordt geen centrale presentatie gegeven tijdens deze avond.

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren (analoge) versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

De bronbestanden van het ontwerp-wijzigingsbestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/plans_prod/NL.IMRO.0994.2016WP001-ON01.

Indienen zienswijze

Van 19 oktober tot en met 29 november 2017 kan iedereen een zienswijze indienen. Uw zienswijze over het ontwerp-wijzigingsbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunningen kunt u in een brief of per e-mail sturen aan het college van burgemeester en wethouders. Gelieve als onderwerp te vermelden 'zienswijze Croix de Bourgogne’. Stuur uw zienswijze uiterlijk 29 november 2017 op naar Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg of per e-mail naar info@valkenburg.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via tel. 14 043 vanaf 19 oktober tot en met 29 november 2017 een afspraak maken met Patrick Frijns van het Team Vergunningen.

Naar boven