Vooraankondiging voorbereiding (1.3.1 Bro) nieuw bestemmingsplan voor de locatie Duitse Weistraat tussen 12 en 14 in Kerkdriel (BP1175), Maasdriel

Logo Maasdriel

Het college is van plan een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied aan de Duitse Weistraat tussen de nummers 12 en 14 in Kerkdriel voor het realiseren van een waterberging.

Het plangebied bestaat uit de percelen kadastraal bekend gemeente Maasdriel, sectie M nummers 520 en 531. De directe aanleiding voor de voorbereiding van dit bestemmingsplan is een gebrek aan capaciteit voor waterberging in de bebouwde kom van Kerkdriel. Door het creëren van een waterberging aan de rand van het dorp wordt overlast bij hoog water of hevige regenval in de kern en het buitengebied, waarop de kern afwatert, voorkomen. Het waterbergingsgebied zal openbaar toegankelijk zijn.

Ter inzage

Een kaart van het plangebied ligt met ingang van 19 oktober tot en met 29 november 2017 tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

Er wordt geen gelegenheid gegeven zienswijzen over dit voornemen in te dienen. Onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Later geven wij meer informatie over de te volgen procedure en mogelijkheden voor het indienen van zienswijzen.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar Remco van der Hoogt.

Naar boven