Ontwerp bestemmingsplan Westpunt Zwartsluis, Zwartewaterland

Logo Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland maken bekend dat een bestemmingsplan is voorbereid voor het woongebied Westpunt en een gedeelte Westeinde in Zwartsluis. In de jaren 2012 t/m 2015 is met omgevingsvergunningen woningbouw mogelijk gemaakt, maar daarbij is de bestemming van het gebied niet gewijzigd. Op dit moment geldt nog het bestemmingsplan Buitenkwartier Cingellanden uit 2003, en kent het gebied de bestemming groenvoorzieningen. Nu alle woningbouw is gerealiseerd, is de tijd gekomen om voor het gebied een eenduidige juridisch-planologische regeling vast te stellen die aansluit bij de regeling in het bestemmingplan voor alle woonwijken in Zwartewaterland. Het nieuwe bestemmingsplan Westpunt is een zogenaamd conserverend bestemmingsplan waarin geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt, maar waarin uitsluitend de bestaande situatie wordt vastgelegd.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage met ingang van 19 oktober 2017. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan een ieder zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres: Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 14038.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Tevens zijn de stukken in te zien op www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1896.BP0055-OW01. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven