Vooraankondiging bestemmingsplan Den Oudsten Woerden

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben om een nieuw bestemmingsplan ‘Den Oudsten’ op te stellen.

 

Doel

In 2001 heeft het bedrijf Den Oudsten aan de Utrechtsestraatweg in Woerden haar deuren gesloten. Sindsdien is het terrein niet meer in gebruik. De bedoeling is het voormalige terrein van Den Oudsten te transformeren tot een woonbuurt met hofjes met maximaal 175 woningen.

 

Plangebied

Het terrein van het voormalige carrosseriebedrijf Den Oudsten is gelegen aan de oostkant van de kern van Woerden, globaal gelegen tussen de spoorlijn Utrecht - Gouda en het oude lint van de Utrechtsestraatweg langs de Oude Rijn. De locatie wordt aan de noordzijde begrensd door de Utrechtsestraatweg, aan de oostzijde door het terrein van Breeveld en enkele woonpercelen. Aan de zuidzijde door het Meester Joekespad. De westzijde van het plangebied wordt begrensd door de Fagellaan en een deel van de percelen van woningen die hier staan.

 

Inloopavond 6 november

Op maandagavond 6 november tussen 19 en 21 uur wordt een informele inloopavond georganiseerd in samenspraak met de ontwikkelaar. Iedereen is van harte welkom om de plannen te bekijken en vragen te stellen in de hal op het terrein. Omwonenden worden hiervoor schriftelijk uitgenodigd.

 

Ter inzage legging

Het voorontwerp bestemmingsplan en ontwerp Beeldkwaliteitsplan is digitaal te raadplegen op de website van de gemeente op www.woerden.nl > bouwen en verbouwen bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding. Iedereen kan tot 16 november een reactie geven, onder vermelding van 'Voorontwerp bestemmingsplan Den Oudsten, bij het College van burgemeester en wethouders van Woerden, Postbus 45, 3440 AA Woerden.

Het bestemmingsplan zal naar verwachting eind 2017 formeel ter inzage worden gelegd als ontwerp bestemmingsplan. Hierbij wordt aan een ieder de mogelijkheid geboden om zienswijzen over het plan in te dienen.

 

Extern advies

Gezien de aard van het genoemde plan is er geen aanleiding om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze kennisgeving, de planning of de procedure kunt u contact opnemen met de heer Jutstra telefoonnummer 0348 – 428924. Voor meer informatie over de woningbouwontwikkeling kunt u terecht op de website www.hofvanleyland.nl

 

16 oktober 2017

Naar boven