WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

bestemmingsplan Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – 1e fase

beeldkwaliteitsplan De Erven te Rockanje

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 10 oktober 2017 bestemmingsplan Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – 1e fase gewijzigd heeft vastgesteld en het beeldkwaliteitsplan De Erven te Rockanje heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 19 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.1210bpDRENKFASE1-0100. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in polder De Drenkeling, aan de noordzijde van Rockanje. Binnen het plangebied wordt de eerste fase van Landgoed Drenkeling mogelijk gemaakt. Binnen dit gebied worden twee woongebieden mogelijk gemaakt: De Lange Stallen, grenzend aan de achterzijde van de woonpercelen aan de Zeeweg en de Vestalaan, en De Erven, de uit te geven vrije kavels op de gronden ten noordoosten daarvan. Deze deelgebieden worden gescheiden door De Beemd: een parkachtige zone waar ruimte is voor groen en speelgelegenheid. In deze eerste fase wordt daarnaast een deel van de centrale groen- en waterstructuur in Landgoed Drenkeling (de parkvijver en parkweide) aangelegd en wordt ruimte geboden aan een tijdelijke bomenbank.

Beeldkwaliteitsplan De Erven te Rockanje

In het nieuwe beeldkwaliteitsplan worden criteria genoemd waarmee rekening moet worden gehouden bij de toekomstige inrichting en bebouwing van de uit te geven vrije kavels (De Erven) binnen Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – 1e fase. Het beeldkwaliteitsplan is door de gemeenteraad vastgesteld in aanvulling op de Nota Ruimtelijke kwaliteit Westvoorne en vormt, samen met het bestemmingsplan, een toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunning..

Instellen beroep tegen het bestemmingsplan

Met ingang van 20 oktober 2017 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden voor zover het de wijzigingen betreft die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen, voor zover het de ongewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) betreft.

Een beroepsschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden (griffierecht).

Op dit besluit van de gemeenteraad is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet ook worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgestelde beeldkwaliteitsplan De Erven te Rockanje.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt het bestemmingsplan niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Rockanje, 18 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, Rob Beek

de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven