Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding NMKV’ en ontwerpverzoek herbegrenzing

Logo Vught

Burgemeester en wethouders van Vught maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan inclusief verzoek om herbegrenzing vanaf 19 oktober 2017 ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Vught, sectie A, nummer 654. Middels dit bestemmingsplan wordt de omzetting van de bestemming ‘Bos’ naar de bestemming ‘Cultuur en Ontspanning’ ten behoeve een uitbreiding van het museum met ca 300m2 aan de noordzijde met een groepsontvangstzaal.

Ontwerpverzoek tot herbegrenzing NNB en bestaand stedelijk gebied inclusief gebiedsaanduidingen Beperkingen veehouderij en Cultuurhistorisch vlak

In het ontwerpbestemmingsplan wordt uitgegaan van een herbegrenzing van het Natuurnetwerk Brabant. Om die reden is ook een herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied in het plangebied noodzakelijk. Daarnaast zullen de gebiedsaanduidingen ‘Beperkingen veehouderij’ en ‘Cultuurhistorisch vlak’ worden herbegrensd.

Ongeveer 341 m² van het plangebied is gelegen in het NNB. De Verordening ruimte van de provincie Noord-Brabant bevat regels ten aanzien van de herbegrenzing en compensatie van NNB. In dit kader is het voornemen een verzoek in te dienen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant tot herbegrenzing. Ook tegen dit voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend.

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen met daarin de motivering tot herbegrenzing ligt van donderdag 19 oktober 2017 tot en met woensdag 29 november 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught. U kunt de stukken ook via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.BPUitbrNMKV-ON01) raadplegen, thuis of in de hal van het gemeentekantoor. Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplanen/of het ontwerpverzoek om herbegrenzing, kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze wordt gericht aan de gemeenteraad van Vught. Het postadres is: Postbus 10100, 5260 GA Vught. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of op het ontwerpverzoek tot herbegrenzing. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling.

 

Naar boven