Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde locatie Utrechtseweg 69 – Veritasweg 2

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij van plan is om met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen voor de geluidbelasting op de gevels van een nieuw te bouwen gebouw op de Utrechtseweg 69 - Veritasweg 2 in Oosterbeek. Vaststelling van de hogere grenswaarden voor geluid op de gevels van de nieuwe appartementen en short stay-appartementen is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat niet (overal) voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai Utrechtseweg en Noorderweg in Oosterbeek.

 

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken, waaronder het akoestisch onderzoek liggen met ingang van woensdag 18 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, dus tot en met 28 november 2017. De stukken zijn ook in te zien op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Voor de locatie Utrechtseweg 69 - Veritasweg 2 in Oosterbeek is tevens een ontwerpbestemmingsplannen opgesteld; te weten ‘Utrechtseweg 69 - Veritasweg 2, 2018’. Dit plan ligt ook ter inzage.

 

Tijdens genoemde termijn kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Renkum. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijzevragen wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493.De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve besluit hogere grenswaarde.

Naar boven