Openbare bekendmaking

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het (gewijzigde) vastgestelde bestemmingsplan Bijvanck ter inzage. U kunt het plan met ingang van 13 oktober 2017 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan:

De aanpassingen ten opzichte van het vorige bestemmingsplan zijn relatief beperkt. Bij de actualisering is uitgegaan van een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Nadrukkelijk is in het geactualiseerde plan opnieuw gekozen om de bijzondere en karakteristieke architectonische kwaliteit van de wijk te behouden. De mogelijkheden in het huidige plan zijn daardoor grotendeels onaangetast. Er zijn wel enkele relatief kleine aanpassingen geweest. Deze zijn terug te vinden in de toelichting op het vastgestelde bestemmingsplan. Ambtshalve is het ontwerpbestemmingsplan aangepast (1 zin) omdat “meerijden over Het Merk” voor het HOV niet meer van toepassing was.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan Bijvanck ligt van 13 oktober 2017 tot en met 23 november 2017 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie).Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website:

www.huizen.nl > Bouwen en verbouwen > Bestemmingsplannen (in procedure) > Bijvanck.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPBijvanck-VG01

 

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 14 oktober 2017 tot en met 24 november 2017. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 25 november 2017. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 12 oktober 2017

Naar boven