Ontwerpbestemmingsplan BP Lunet aan de Snel

Logo Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 24 januari 2017 ingestemd hebben met het ontwerpbestemmingsplan BP Lunet aan de Snel.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen met de mogelijkheid tot inspraak. Ook zijn de plannen aan diverse overheidsinstanties toegestuurd in het kader van het wettelijk vooroverleg. De binnengekomen reacties uit inspraak en vooroverleg geven aanleiding tot het doorvoeren van enkele (kleine) wijzigingen. Ook is er aanleiding voor een ambtelijke wijziging. Er is een Nota Inspraak en Vooroverleg gemaakt waarin de reacties zijn samengevat en van een antwoord zijn voorzien.

Het plan

De Stichting Lunet aan de Snel heeft plannen kenbaar gemaakt om op de locatie Lunet aan de Snel te komen tot een ontwikkeling van een educatief centrum op het gebied van waterbeheer en watermanagement, in combinatie met horeca-activiteiten. Dit gebruik is niet mogelijk op grond van het vigerende bestemmingsplan Eiland van Schalkwijk. Daarom is het nodig om een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie te maken.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbestemmingsplan nen inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 2 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Om de documenten in te zien kunt u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie documenten’.

Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0420LUNETSNEL-OWBP.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0420LUNETSNEL-OWBP.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/.

Een handleiding voor deze viewer staat aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer E. Boonstoppel of mevrouw Y. Monincx van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpplan zal vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met mw. Y. Monincx of dhr. E. Boonstoppel van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven