Bestemmingsplan Appartementencomplex, Kreijerstraat 27, Echt

Logo Echt-Susteren

Bekendmaking 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad van Echt-Susteren in zijn vergadering van 28 september 2017 het bestemmingsplan “Appartementencomplex Kreijerstraat 27 te Echt” heeft vastgesteld. Het bestemmingplan is ongewijzigd (zoals ter inzage gelegen) door de raad vastgesteld. Er is een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar afgesloten waardoor het vaststellen van een exploitatieplan achterwege kan blijven.

 

Inhoud 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een inpandige functiewijziging van het gebouw op een gedeelte van het perceel aan de Kreijerstraat 27 in Echt. De gronden hebben momenteel de bestemming “Maatschappelijk”. Voorliggende bestemmingsplan voorziet in een wijziging van deze bestemming in de bestemming “Wonen” ten behoeve van de realisatie van maximaal 34 seniorenappartementen en 6 zorgappartementen in het bestaande gebouw.

 

Verdere procedure 

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 13 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • a.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • b.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c.

    Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen, die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht.

     

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

 

Bestemmingsplan in werking

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan gerust contact op met Sander van Helden via telefoonnummer 0475 – 478 478.

 

Echt-Susteren, 12 oktober 2017

 

Naar boven