Vastgesteld bestemmingsplan velmolen oost fase 3 en beeldkwaliteitplan ter visie.

Logo Uden

College van gemeente Uden

1 februari 2017, nr. 2017-30

 

 

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2016 met betrekking tot Velmolen oost, fase 3 de volgende besluiten heeft genomen:

 

  • 1.

    In te stemmen met de beoordeling van de zienswijzen en het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Velmolen oost fase 3’ gewijzigd vast te stellen (NL.IMRO.0856.BPVelmolenoost-Va01)

  • 2.

    Geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat op 8 november 2016 een hogere waarde zoals bedoeld in de Wet geluidhinder is vastgesteld ten behoeve van de woningen gelegen in Woongebied 1 en 2 in het plangebied Velmolen oost fase 3, alsmede de woning gelegen in de bestemming W-3, perceel 2930.

 

Inhoud plan

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de afronding van de woningbouw in Velmolen oost. Het plangebied is een momenteel braakliggend terrein, gelegen tussen de Lippstadtsingel, Boekelsedijk, Morgenweg en de Muntmeester. In het plangebied is er ruimte voor particuliere woningbouw, er worden 60 huurwoningen ontwikkeld, 34 tijdelijke huurwoningen en er zijn enkele bestaande woningen opgenomen in het bestemmingsplan.

 

Het beeldkwaliteitplan biedt het kader waarmee wordt gestuurd op stedenbouwkundige kwaliteit. Het beeldkwaliteitplan vervangt voor dit plangebied het verouderde beeldkwaliteitplan uit 2008 en maakt deel uit van de Welstandsnota.

 

Inzien

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan en besluit hogere grenswaarden zijn te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / overzicht bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren op het plan (instellen beroep)

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen één of meerdere van de op 3 augustus 2016 bekendgemaakte ontwerpbesluiten heeft ingediend;

  • Iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijker wijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de onderhavige ontwerpbesluiten kenbaar te maken;

 

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van state, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan en besluit hogere grenswaarden treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar Susan Schutte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

Uden, 25 januari 2016.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven