Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Geerken en Fort 2017, gemeente Westervoort

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2017 het bestemmingsplan Geerken en Fort 2017 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ is een herziening van het bestemmingsplan De Schans voor de deelgebieden Geerken (Woongebied 1) en Fort Geldersoorth (Woongebied 4).

De oorspronkelijke woningbouwplannen voor deze deelgebieden voldoen niet aan de huidige marktvraag. Deze deelgebieden worden daarom herontwikkeld, maar zonder dat dit ten koste gaat van de vooropgestelde beeldkwaliteit en zonder dat het aantal woningen in het gehele plan De Schans toeneemt. In het kort omvat de herontwikkeling:

  • -

    het schrappen van de appartementen in deelgebied het Geerken en de bouw van vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen in hetzelfde ritme van de bestaande woningen aan Het Geerken.

  • -

    een andere stedenbouwkundige opzet van Fort Geldersoorth waardoor er beter bij de markt aansluitende woningen mogelijk worden.

Het bestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ maakt de herontwikkeling van de genoemde deelgebieden mogelijk. Het overige deel van het plan De Schans (het park en de deelgebieden Heegsche Bouwing en Wonen achter de Dijk) blijft ongewijzigd.

 

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, naar aanleiding van een zienswijze en een ambtshalve aanpassing, wijzigingen aangebracht in de planregels, de verbeelding en de toelichting.

De wijzigingen hebben betrekking op:

  • a.

    het verplaatsen van de zuidelijke bestemmingsgrens van ‘Woongebied–1’ met ca. 1,5 meter naar het noorden.

  • b.

    het aan deze strook van ca. 1,5 meter geven van de bestemming ‘Verkeer’ in plaats van de bestemming ‘Woongebied–1’ ten behoeve van het doorzetten van het trottoir langs Het Geerken.

  • c.

    het verleggen van het bouwvlak in ‘Woongebied–1’ naar het noorden, waarbij de zuidelijke bouwgrens in lijn ligt met de voorgevels van de woningen aan Het Geerken 306 t/m 318.

  • d.

    aanpassen van paragraaf 3.2 van de toelichting onder het kopje ‘Planspecifiek’.

  • e.

    aanpassen van de verwijzing in artikel 5.4.1 onder a. waar het betreft de inachtneming van artikel 5.2.1 onder c. in plaats van onder b.

 

In zijn besluit heeft de gemeenteraad bepaald dat voor het bestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ geen exploitatieplan volgens de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening behoeft te worden vastgesteld.

 

Procedure

De provincie Gelderland heeft aangegeven dat met de vaststelling van dit bestemmingsplan geen provinciaal belang in het geding is en dat zij geen reden ziet om langer te wachten met publiceren van het plan (zoals bij gewijzigde vaststelling op grond van artikel 3.8, lid 4 Wet ruimtelijke ordening bepaald is).

 

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen daarom met ingang van 12 oktober 2017 tot en met 22 november 2017 voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. De stukken kunnen alleen op afspraak worden ingezien. U kunt hiervoor bellen met (026) 317 99 11.

De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0293.BPGeerkenFort2017-VA01).

 

Binnen de periode van terinzagelegging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • diegenen die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp van het bestemmingsplan

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht

     

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag.

Ook kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist.

Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

 

Naar boven