Ontwerpbestemmingsplan “Weideveld, deelplan 9”, Bodegraven

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken bekend dat vanaf donderdag 12 oktober t/m 22 november 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Weideveld, deelplan 9” ter inzage ligt, waarover iedereen een zienswijze kenbaar kan maken. Met deze publicatie wordt voldaan aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ontwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Weideveld, deelplan 9” heeft betrekking op woonveld 9 van de nieuwbouwwijk Weideveld aan de oostzijde van Bodegraven. Het plangebied grenst aan de noord- en westzijde aan andere woonvelden van Weideveld, aan de zuidzijde aan het bedrijventerrein Groote Wetering en aan de oostzijde aan weilanden. Op woonveld 9 geldt nog een agrarische bestemming. Omdat er aantoonbare vraag in de markt bestaat is het wenselijk om woningen op woonveld 9 nu planologisch mogelijk te maken. Hiervoor is het bestemmingsplan “Weideveld, deelplan 9” opgesteld. Het bestemmingsplan maakt maximaal 85 woningen mogelijk binnen een globale eindbestemming ‘Woongebied’. Hierdoor kan eenvoudiger op veranderende stedenbouwkundige inzichten worden ingespeeld. De bestemmingsplanregeling is vergelijkbaar met die voor de andere woonvelden van Weideveld. De procedure voor het bestemmingsplan wordt gecombineerd met de voorbereiding van een besluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor de meest zuidelijk te realiseren woningen in woonveld 9.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 oktober t/m 22 november 2017 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    via: www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-nummer NL.IMRO.1901.WeideveldDP9-BP40);

  • -

    Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen (bestemmingsplan Weideveld deelplan 9);

  • -

    op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren van het Klantencontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Zienswijze

Gedurende voornoemde inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Voor mondelinge reacties dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Inwoners en Bedrijven via telefoonnummer 0172-522522. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt, dat na goedkeuring door de indienende partij als formele zienswijze zal worden behandeld.

De ontvangen reacties worden door de raad betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven