Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Borne

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 3 oktober 2017 het bestemmingsplan Buitengebied Borne gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Borne met uitzondering van de kernen Borne, Hertme, Zenderen en enkele andere percelen. Het bestemmingsplan legt vast welke functies en bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn toegestaan.

 

Op 24 mei 2016 is het bestemmingsplan Buitengebied Borne (2014) vastgesteld. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij tussenuitspraak van 7 juni 2017 middels een bestuurlijke lus de gemeente Borne opgedragen tot een passende oplossing te komen, die inhoudt dat op het perceel Piepersveldweg 22 de bedrijfsactiviteiten tot verhuur van machines, al dan niet met personeel, met een bedrijfsoppervlak kleiner of gelijk aan 500 m2, planologisch mogelijk worden gemaakt. Bovendien is opdracht gegeven om aan te geven wat onder een 'loonbedrijf wordt verstaan. In het bestemmingsplan Buitengebied Borne (2016) is uitvoering gegeven aan de gerechtelijke uitspraak.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 12 oktober 2017 t/m 23 november 2017 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpBG2014-vg02. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpBG2014-vg02.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. U kunt van 13 oktober 2017 t/m 23 november 2017 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven