Gemeente Landgraaf - Bestemmingsplan 'De Bousberg, Veegplan 2017' gewijzigd vastgesteld

Logo Landgraaf

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Bousberg, veegplan 2017’ d.d. 28 september 2017 gewijzigd is vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

De wijziging van het ontwerp is verwerkt in de toelichting bij het bestemmingsplan. De wijziging ten opzichte van het ontwerp betreft een second opinion inzake het natuurwaardenonderzoek vanwege de inwerkingtreding van de Wet natuurbescherming per 1 januari 2017.

Het bestemmingsplan ‘De Bousberg, Veegplan 2017’ is opgesteld om een aantal beperkte wijzigingen ten aanzien van de bestaande planologisch-juridische regelingen ten behoeve van het in ontwikkeling zijnde woongebied ‘De Bousberg’ door te voeren. Het veegplan is samengesteld uit de vigerende pannen ‘De Bousberg’ (2010) en ‘De Bousberg, wijziging 2’ (2012). De wijzigingen die zijn doorgevoerd ten opzichte van de vigerende plannen zijn te verdelen in:

- wijzigingen die voor enkele specifieke deelgebieden in het plangebied worden doorgevoerd (gebieden met de bestemming ‘Wonen’), het gaat hierbij met name om de aanpassing van de positionering van de woningen en het omzetten van aaneengebouwde woningen naar vrijstaande woningen;

- wijzigingen van algemene aard die voor de hele bestemming ‘Wonen’ zullen gelden, zoals een algemene afwijkingsmogelijkheid bij de in acht te nemen afstand van de voorgevel van de woning tot de gevellijn.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van 12 oktober tot en met 22 november 2017 gedurende zes weken worden ingezien bij het Klant Contact Centrum in het Burgerhoes, gedurende de openingstijden. Daarnaast zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website bij Ruimtelijke Plannen (www.landgraaf.nl), onder ‘vastgesteld’ en de landelijke website van Ruimtelijke Plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). De digitale versie van het plan is juridisch bindend.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan die:

- tijdig hun zienswijze hebben kenbaar gemaakt;

- kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarop het verzoek betrekking heeft niet inwerking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven