Voorbereidingsbesluit ex artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening ‘op de Konie’ te Stevensweert / Maasgouw

Logo Maasgouw

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.7 lid 7 Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van Maasgouw bekend dat de gemeenteraad van Maasgouw in zijn vergadering van 5 oktober 2017 heeft verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied ‘op de Konie’ (aan / nabij de Weg langs de Grinderkens in Stevensweert) en daarom heeft besloten op grond van artikel 3.7 lid 1 Wro het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01) te nemen, dat van toepassing is op het gebied zoals dat is aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart.

 

Om te voorkomen dat het bij het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01) aangewezen gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de daaraan bij het plan te geven bestemming, is artikel 3.3. Wro overeenkomstig toegepast (op grond van artikel 3.7 lid 3 Wro). Dit betekent dat het verboden is om binnen het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01) aangegeven gebied zonder omgevingsvergunning bepaalde werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren.

 

Om te voorkomen dat het bij het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01) aangewezen gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van een daaraan bij het plan te geven bestemming, is bij laatstgenoemd besluit tevens op grond van artikel 3.7 lid 4 Wro bepaald dat het verboden is het gebruik van daarbij aangewezen gronden te wijzigen.

 

Het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01) treedt op 12 oktober 2017 in werking en ligt (met bijbehorende stukken) vanaf die dag voor een ieder ter inzage in de informatieruimte van het publiekscentrum van het (tijdelijke) gemeentehuis, Kruisweg 32 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling).

Het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01; met bijbehorende stukken) is vanaf die dag tevens elektronisch beschikbaar en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.1641.VBB023-OH01; met bijbehorende stukken) op het gemeentehuis langs elektronische weg in te zien en te raadplegen.

 

Onder het regime van de Wro kan tegen een voorbereidingsbesluit geen beroep worden ingesteld bij de bestuursrechter en daarom ook geen bezwaar worden gemaakt.

 

Maasbracht, 11 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

 

Naar boven