Raadsbesluit tot onttrekking van de spoorwegovergang Sysselt aan de openbaarheid

Logo Ede

Zaaknummer 74254

Op grond van art. 9 Wegenwet

 

Op 28 september 2017 heeft de gemeenteraad van Ede besloten om de gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te onttrekking aan de openbaarheid conform artikel 9 Wegenwet.

De uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge de Algemene wet bestuursrecht is gevolgd (afdeling 3.4.).

Het ontwerp onttrekkingsbesluit heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen van 4 mei t/m 14 juni 2017. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingekomen op basis waarvan het ontwerp onttrekkingsbesluit is gewijzigd. In de Nota zienswijze leest u de gemeentelijke reactie op de ingekomen zienswijzen. Belangrijkste wijziging is dat de bestaande spoorwegovergang fysiek pas wordt onttrokken zodra het nieuw geplande langzaam verkeer viaduct is gerealiseerd.

Inzage

U kunt het raadsbesluit tot onttrekking en de daarbij behorende stukken van donderdag 12 oktober tot en met woensdag 22 november 2017 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden en op www.ede.nl/verbouwingburgerzaken. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Gelet op de samenhang met het vastgestelde bestemmingsplan ‘Ede, Oostelijke Spoorzone (LV - viaduct)’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2017EDEO0001-0301, kunt u het onttrekkingsbesluit ook als bijlage bij dit bestemmingsplan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

De gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt ligt ten oosten van het station Ede-Wageningen nabij de woningen dr. Hartogsweg 5 en 7. In het kader van het project Spoorzone Ede wordt de gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt opgeheven. De gelijkvloerse spoorwegovergang moet gesaneerd worden vanwege de invoering van het zogenaamde Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) en vanwege geluidsmaatregelen. Met de invoering van PHS gaan meer treinen per uur rijden.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030 te 6800 EM Arnhem. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerp onttrekkingsbesluit heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het raadsbesluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 jo. 7.1 Algemene Wet bestuursrecht ondertekend zijn en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorlopige voorzieningenrechter (Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030 te 6800 EM Arnhem.

Naar boven