Harkema - De Rysloane 10 (ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen)

Logo Achtkarspelen

Inleiding

De gemeente is van plan een omgevingsvergunning met een buitenplanse afwijking te verlenen voor de vleeskuikenhouderij op het perceel De Rysloane 10 te Harkema. Het gaat om een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, strijdig gebruik met de regels van het bestemmingsplan en milieu (dossiernummer 20130320). De aanvraag betreft de bouw van een vijfde stal, waarbij het aantal vleeskuikens binnen de inrichting met 29.000 toeneemt tot een totaal van 132.500. 

De aanvraag is ingediend op 23 september 2013. Begin 2014 hebben voor deze aanvraag al ontwerpbesluiten ter inzage gelegen, maar de definitieve besluitvorming is toen uitgesteld. In de tussentijd zijn de inzichten en wet- en regelgeving rond de intensieve veehouderij veranderd. Ook is de aanvraag om omgevingsvergunning op enkele punten gewijzigd. Daarom wordt de procedure hervat met nieuwe, actuele ontwerpbesluiten.

Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad een nieuwe ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven. De komende tijd liggen de ontwerpomgevingsvergunning met afwijking en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen gelijktijdig ter inzage, en kunt u uw zienswijze kenbaar maken.

Ter inzage

Vanaf 12 oktober tot en met 22 november 2017 liggen de ontwerpomgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen ter inzage.  

U kunt de ontwerpen inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.  

Zienswijzen

Tot en met 22 november 2017 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl.

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 7 november 2017.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaas Lanting of Hanneke Planting, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 11 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G. Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven