Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Reconstructie N417’

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 27 september 2017 het bestemmingsplan ‘Reconstructie N417’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

De provincie Noord-Holland is voornemens om aan de hoofdrijbaan van de N417 (Utrechtseweg) groot onderhoud te plegen, de huidige fietsvoorzieningen te verbeteren en faunavoorzieningen aan te brengen. De reconstructie bestaat onder andere uit het vernieuwen van het wegdek, het aanleggen van een –in 2 richtingen bereden- (brom) fietspad aan de westzijde van de N417, het aanleggen van faunapassages voor dassen en reptielen en het aanbrengen van faunarasters langs het gehele tracé van de N417 tussen de rotonde met de Noodweg en de bebouwde kom van Hilversum (Zuiderheideweg). Voor wat betreft het fietspad zijn de plannen strijdig met het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’. Om de plannen mogelijk te maken is een nieuw juridisch en planologisch kader vastgesteld.

Aanleiding gewijzigde vaststelling

Op 13 juli 2016 heeft de raad het bestemmingsplan ‘Reconstructie N417’ vastgesteld. Hiertegen is beroep ingesteld. In dit beroep is op 17 mei 2017 tussenuitspraak gedaan. De raad is opgedragen middels toepassing van artikel 8.51d van de Algemene wet bestuursrecht (de ‘bestuurlijke lus’) het gebrek in het bestreden besluit te herstellen. Met het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan is aan deze uitspraak gevolg gegeven.

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Inzien

Het bestemmingsplan kan worden ingezien via http://0402.roview.net of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer:

NL.IMRO. 0402.01bp03reconstrN417-va02.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Wiedemeijer van de afdeling Beleidsontwikkeling. Zij is telefonisch te bereiken onder 035 - 629 2262 en per email op s.wiedemeijer@hilversum.nl.

Hilversum, 12 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven